София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Водният ужас в Дубай: Близо 80 българи блокирани на летището

Те трябвало да кацнат у нас около 20 ч. снощи

20 дниОбщество 20 Иванина Игнатова

Близо 80 българи са блокирани на наводненото летище в Дубай. Страната беше обхваната от силни дъждове, които предизвикаха наводнения. Летището остана под вода, а полетите бяха отменени.

Групата от българи е от около 80 човека. Те трябвало да кацнат у нас около 20 ч. снощи. Вече 11 часа те стоят на летището. На място консулът на България посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода.

Една от блокираните българки разказа, че по време на наводненията такситата в Дубай искали космически суми за превоз, които варирали между 350 и 600 лв. Налагало се дори туристите да наддават, за да се качат в такси. Метрото също било под вода, предава Нова тв.

Летището в Дубай все още не може да се възстанови след опустошителните бури в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив. Пороите предизвикаха наводнение на самолетните писти и хаос на второто по натовареност летище в света. От ръководството призоваха пътниците да не идват на аерогарата, ако не е крайно наложително.

Днес беше възобновено приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чуждестранни превозвачи, но трафикът продължава да е силно нарушен. Според властите в Емирствата това са най-проливните валежи от 1949 г. насам.

Снимка: БГНЕС