София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Зафиров: Това ръководство на БСП има подкрепата на 90% от ръководните органи на партията

Той смята, че при формацията няма да има отлив на избиратели
25 сПолитика 685 Николай Парашкевов

Това ръководство на БСП има подкрепата на 90% от ръководните органи на партията, Национален съвет, конгрес, както огромната подкрепа на над 90% от партийната маса.

Така Атанас Зафиров от БСП коментира пред БНТ думите на президента, че разривът е между ръководството на партията и левите избиратели.

"Пряката намеса на президента е факт и последният състав на служебното правителство потвърди една тенденция - на ръководни позиции в управлението да се поставят хора от т.нар. вътрешна опозиция или от тези по-малко от 10 процента в партията. Това е взимане на страна в един чисто вътрешен процес", каза Атанас Зафиров.

Той смята, че БСП няма да има отлив на избиратели, защото поведението на БСП в последните 6 месеца е доказало, че е "партия в прогрес, развитие, която заслужава доверието на всички лявомислещи хора в страната".

За това, че Крум Зарков не е обсъждан като водач на червените листи, Зафиров каза, че няма как министър от служебното правителство да участва в парламентарни листи на предсрочни парламентарни избори, при положение, че задача на правителството е да осигури честността и безпроблемното протичане на вота.

Вчера Националният съвет излезе с декларация, че се разграничава от тримата служебни министри и БСП няма отношение към работата на служебното правителство.

За изборите левицата запазва формата "БСП за България", като има малка корекция - две от партиите отпадат - Комунистическата партия на България и партия "Нова зора".

За сметка на това с всички останали от широкото ляво обединение ще се подпише документ за съвместно явяване на изборите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!