София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски изпусна третото място

Сисиньо наказа "сините" в много нервен мач

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Левски загуби с 0:1 домакинството си на Лудогорец в интригуващ и много нервен мач от последния 31-и кръг на Efbet Лига. Така "сините" изпуснаха третото място, след като по същото време Ботев (Пловдив) победи Славия с 2:1 и събра 53 точки. "Канарчетата" завършват трети, а Левски четвърти с 52. Както е известно, на "жълто-черните" предстои да играят бараж с Берое за място в Лигата на конференциите. За там се класира и Левски като носител на Купата на България.

Сисиньо беше точен за шампиона Лудогорец в 28-ата минута, с което "орлите" развалиха празника на "Герена". Стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" и тази вечер беше пълен и играчите на Левски се радваха на мощна подкрепа. За разлика от реванша от полуфиналите за Купата на България, когато "сините" празнуваха, след като елиминираха тима на Анте Шимунджа, сега победата е за гостуващия тим.