София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус страда на "Олимпико", но успя да се добере финала за Купата на Италия

До края на двубоя възпитаниците на Масимилиано Алегри продължиха да държат топката, като не позволиха на Лацио да продължи да мечтае

10 дниФутбол 119 Симеон Кисьов

Ювентус е първият финалист за Купата на Италия, след като отстрани Лацио с общ резултат от 3:2 по пътя си. Валентин Кастеянос даде аванс на „бианкочелести“ още в 12-ата минута, като в 49-ата минута аржентинецът удвои преднината на своя тим. Гол на Аркадиуш Милик в края обаче класира Ювентус за следващата фаза, въпреки че „бианконерите“ загубиха реванша с 1:2 на „Стадио Олимпико“.

Ювентус ще се изправи на финала срещу победителя от двойката Фиорентина – Аталанта.

Лацио бе решен да направи чудото пред своите тифози в реванша, като успя да поведе още в 12-ата минута, когато Луис Алберто центрира от корнер на втора греда, където Тати Кастеянос се извиси и с глава прати топката в мрежата.

Душан Влахович получи топката в наказателното поле на Лацио в 23-ата минута, като не се поколеба да стреля, но Христос Мандас показа добър рефлекс и отрази.

Кастеянос бе адресат на подаване в наказателното поле на Ювентус в 44-ата минута и шутира в десния ъгъл на вратата, но Матиа Перин на свой ред направи страхотно спасяване.

Лацио успя да шокира Ювентус за втори път на старта на второто полувреме. В 49-ата минута Фелипе Андерсон комбинира с Луис Алберто в предни позиции, който на свой ред изведе Кастеянос. Нападателят на римските „орли“ овладя топката и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, за да удвои преднината на своя тим.

В следващите минути Ювентус започна осезаемо да установи контрол и да натиска. В 56-ата минута Уестън Маккени комбинира с Влахович, чийто удар обаче бе блокиран.

Само минута по-късно отново Влахович излезе на стрелкова позиция, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата на Лацио.

Ювентус успя да удари Лацио в 83-ата минута, когато Тимъти Уеа направи пробив по дясното крило и направи силно подаване успоредно на голлинията, като Арек Милик бе на точното място, за да чукне топката в мрежата.

До края на двубоя възпитаниците на Масимилиано Алегри продължиха да държат топката, като не позволиха на Лацио да продължи да мечтае.