София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

100 кг. хероин са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"

Трима граждани на Босна и Херцеговина са задържани

100 кг. хероин са задържани на ГКПП "Капитан Андреево"

Трима граждани на Босна и Херцеговина са задържани

1 мКрими 498 Слав Механджийски


100 кг. хероин, превозвани от товарен автомобил, са задържани на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от прокуратурата. При извършена митническа проверка инспекторите на пункта установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. 

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо тегло от 100, 440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина.  

Служителите на митницата установили, че и други двама граждани на Босна и Херцеговина били съпричастни към престъплението. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на пункта, но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа и ще бъдат привлечени като обвиняеми. Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.