София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Администрацията на Джо Байдън настоява за екстрадицията на Джулиан Асандж

Той е обвинен в хакерство и конспирация
39 сЕвроком 516

Администрацията на президента Джо Байдън планира да продължи с искането за екстрадиция на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж от Обединеното кралство в Съединените щати, където е обвинен в хакерски атаки и в конспирация, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ, предава Reuters.

Говорителят на Министерството на правосъдието Марк Раймонди заяви, че правителството на САЩ ще продължи да оспорва решението на британски съдия миналия месец, че Асандж не трябва да бъде екстрадиран в САЩ заради риска той да се самоубие.

 „Намирам, че психическото състояние на г-н Асандж е такова, че би било потискащо екстрадирането му в Съединените американски щати.“, се посочва в решение от 4 януари на съдия Ванеса Барайцер.

Британският съдия определи петък като краен срок за Съединените щати да обжалват нейното решение, забраняващо екстрадицията на Асандж.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!