София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 12 °C
Варна 15 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Адвокат Николай Хаджигенов: Бойко Борисов е в поза партер

С тази сделка са извършени куп престъпления

Адвокат Николай Хаджигенов: Бойко Борисов е в поза партер

С тази сделка са извършени куп престъпления

1 годинаПолитика 3 Боряна Райчева


 

В студиото на предаването „Честно казано“ на Люба Кулезич правозащитният адвокат Николай Хаджигенов даде убийствена оценка за управлението на България, на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на неговата дясна ръка в партията, но от днес – вече не и в парламента – Цветан Цветанов.

Информирахме Европол и Еврокомисията за „Апартаментгейт“, защото проблемът е дълбоко криминален.

Слушах речта на този красив ум Цветан Цветанов – никога не съм направил нищо против волята на господарля – явно той му е казал „кради“.

Тук са извършени куп престъпления. С тази държавна заплата Цветанов може да си купи баничка и боза за обяд, или кюфтета в стола на НС.

Цялата тази политическа паплач иска да ни каже – вие, тъпи роби, си гледайте хляба и зрелищата.

Цветанов си хвърли пренебрежително оставката, защото е важно какво казва господарят – а той е казал хвърли някоя троха на робите“, коментира адвокат Хаджигенов.

След като водещата цитира мнението на съдия Румяна Ченалова, че сделката с апартамента на Цветанов е нищожна, защото нарушава морала и добрите нрави, Хаджигенов изрази мнение, че „залага на подарък, каквато е практиката“.

Това е корупционно престъпление. Бойко Борисов създаде ГЕРБ да се бори с корупцията и корупцията победи в тази борба“, обобщи адвокатът.

Той сравни казуса с апартамента на Цветанов с апартамента на Горанов, защото „едно престъпление можело да се извърши по различни начини“.

По думите му „Борисов е в поза партер. Той си е вкарал ножа до под дръжката почти и колкото и да го върти, няма изход още от първия му мандат.

Борисов оттогава не е печелил избори. Винаги при него има по един златен пръст, който е един голям среден пръст“.

 "Честно казано с Люба Кулезич" - 27/03, гости: Георги Георгиев, "Боец", адв. Николай Хаджигенов