София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Алея на славата на актьорите от Народния театър

Тя е част от третото издание на „Театър пред театъра“

Алея на славата на актьорите от Народния театър

Тя е част от третото издание на „Театър пред театъра“

11 месецаКултура 9 Боряна Райчева


250 сини звезди с имена на популярни актьори ще заблестят пред централния вход на Народния театър "Иван Вазов". „Театралният звездопад“ е част от третото издание на най-очакваното театрално събитие на сезона – „Театър пред театъра“.

Стартът на театралния звездопад е на 19 юни, когато на площада пред сградата ще се появят първите 60 звезди. Те са с имената на всички актьори, които ще участват в десетте спектакъла между 2 и 11 юли, както и на техните колеги от трупата на Народния театър. Всяка една от тях ще може да се види и пипне в следващите две седмици, преди на това място да се издигнат трибуната и сцената за десетте представления на открито.

Директорът Мариус Донкин сподели, че това е жест на благодарност към актьорите, екипите и администрацията, които през целия сезон и в рамките на „Театър пред театъра“ работят за случването на спектаклите.

„Всеки един човек, който е тук, в тази сграда, независимо дали е на сцената, зад или под нея, е важен. Ние сме като един огромен град, един добре смазан часовников механизъм, в който е важно всяка частица да работи в синхрон состаналите, за да се случва магията на театъра“, допълни той.


Строежът на сцената и трибуната ще започне на 24 юни, за да посрещне първите близо 1000 зрители на 2 юли.

Откриването на „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА“ е на 2 юли в 21:30 часа с представлението „Ромул Велики“ на Малък градски театър „Зад канала“. На 3 и 4 юли ще се играят „Лисичета“, на 5 и 6 юли – „Един безумен ден“, на 8 и 9 юли – „Актрисата“, и на 7, 10 и 11 юли – „Спанак с картофи“.