София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Александър Йорданов: Разчитаме на разума на Турция

Според евродепутата сега е моментът България да покаже солидарност

Александър Йорданов: Разчитаме на разума на Турция

Според евродепутата сега е моментът България да покаже солидарност

8 месецаПолитика 3 Боряна Райчева


“При разрешаването на конфликта в Сирия, следва да разчитаме на разума на Турция.”, заяви пред “Нова телевизия” евродепутатът Александър Йорданов. 
 
Според Йорданов този разум в действията на южната ни съседка се очаквало да бъде продиктуван от една страна, от желанието на Турция да защити границата си, а от друга, от отговора на въпроса какво следва след победата над “Ислямска държава” и дали кюрдите, които били част от тази победа, ще намерят възможност за реализация на националния си идеал.
 
Колкото до това какво ще прави България в тази сложна международна обстановка, Йорданов обясни, че е убеден, че сега е моментът ние да покажем солидарност на практика.
 
“Солидарност не само в призива  към Турция да спре незабавно военната операция, но и солидарност за евентуалните последици за това, което вече се е случило - евентуален поток на мигранти.”, обясни още депутатът и допълни, че не следва да бъдем твърди към южната ни съседка, като призова за повече дипломатичност и запазване на политическо самообладание.