София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ангелов: Подарихме време на хората, за да стигнат здрави до ваксината

Здравният министър коментира, че ваксината не е изпитвана върху бременни жени
12 мЕвроком 1435

Следим ежедневно всяко едно число. Успехът се дължи на навременните мерки. Ние подарихме време на хората, за да стигнат здрави до ваксината, а не излекувани. Това коментира министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в ефира на Нова телевизия. 

"Не е изпитвана ваксината върху бременни жени", коментира той за страничните реакции.

Много често лекарят в мен иска да говори по един начин, но министърът в мен го е спирал", това каза той по повод дали Ивермектинът е подходящ за лечение на коронавируса. 

"Масовата ваксинация ще започне, когато имаме достатъчно количество ваксини. Масовата ваксинация ще започне с възрастните хора. Очаквам до края на януари да имаме информация", коментира още здравният  министър в отговор на зрителски въпрос.

"Учителите попадат във втора фаза, която започва до седмица. В нея попадат и домовете за възрастни хора. Там имаме около 26 хиляди души домуващи и персонал. Има и списък с учители, които искат да се ваксинират", отговори също министърът.

"Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава с всеки изминал ден. Това е така заради информацията, която българите получават", коментира още Костадин Ангелов. Той посочи, че се чувства добре след ваксинацията.

"Имах само лека чувствителност на мястото, където беше поставена инжекцията", заяви той.

"Страхът у хората, който се дължи на липсата на информация, намалява. Това е заради повечето информация, която получават те", категоричен е министърът.