София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ангелов за ваксинацията: Бяхме подготвени за по-малко журналисти, избрахме най-голямата зала

Коментарът му беше заради струпването на журналисти тази сутрин
2 мЕвроком 580

Бяхме подготвени за по-малко журналисти и избрахме най-голямото помещение, което можеше да има в „Света Анна“. Това каза в интервю на БТВ министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Ето как се спазват противоепидемичните мерки при ваксинирането на здравния министър (СНИМКИ)

Коментарът му беше заради струпването на журналисти тази сутрин по време на ваксинацията.

„Благодаря за интереса на всички медии. Искам да направим силен отбор, с който да продължим да побеждаваме в битката с COVID-19. За мен този интерес беше изключително силен. Бяхме подготвени за по-малко журналисти и избрахме най-голямото помещение, което можеше да има в „Света Анна“ – това беше чакалнята, която преформриахме в манипулационна, за да може да има място за всички. Постарахме се в рамките на по-кратко време – 7-8 минути да приключи моята манипулация и манипулацията на епископ Тихон“, уточни здравният министър.

Той допълни, че според него най-голямото събитие и най-важната новина от днес е подкрепата от Българската православна църква в лицето на викария на Българския патриарх Неофит епископ Тихон.

Проф. Ангелов коментира, че се чувства добре след поставянето на ваксината.
„Беше ми даден телефон за връзка. Аз самият съм свикнал да се самонаблюдавам. Следя си температурата. Няма някакви промени, които да наблюдавам. Включително на мястото на убождането липсва болка. Температурата ми е 36,7 градуса““, посочи той.