София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Асен Личев: От един месец гоня да уволня директорката на ОПОС, не я намирам в България

Днес уволниха и директорката на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова
28 дниПолитика 251 Ивана Иванова

От един месец гоня да уволня директорката на ОПОС (Оперативна програма "Околна среда") Гергана Грозданова. Не мога да я намеря у нас, търся я. Над 40 дни не можем да я намерим в България. Това е директорката, която е свързана с разследването на Валя Ахчиева - няма я. Това каза министърът на околната среда и водите Асен Личев на брифинг пред медиите.

Днес уволниха и директорката на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова.

"На 9-и април бившият министър на околната среда и водите Емил Димитров подписва заповед, с която се изменя заповед на председателя на Копса от 1984 г., и на Дюните, на Смокиня и Веселие, той отменя императивната забраната за строителство. На практика въвежда изключения, които се сещате как могат да се използват. Тази измяна дава възможност на всички, които искат, да влязат с техника, които са свързани с обслужването на мотелите", коментира министърът.

"Мотивировката на тази директорка на РИОСВ-Бургас е, че там са се сложили незаконни ползвания, които трябва да се озаконят. Тази заповед я отмених днес като нищожна и уволних лидето, след като негодно управлява", допълни Личев.

Личев коментира, че уволнението е "добро за България".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!