София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Асен Йорданов: Скандалът с Кристалина Георгиева е огромна щета за България (ВИДЕО)

Коментар на журналиста от "Биволъ" в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
32 мОбщество 2543

Скандалът с Кристалина Георгиева е огромна щета за България. "Биволъ" е винаги в основата на всякакви такива скандали. Ако трябва да направя бекграунд, ще започна от скандалите, които съпътстваха предложението на Румяна Желева за "Еврокомисар" през 2010 г. когато те всъщност не беше избрана и ние разкрихме, че тя е участва в управлението на фирма, свързана с Първо главно управление на Държавна сигурност. Това коментира разследващият журналист от "Биволъ" Асен Йорданов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Припомняме, че Световната банка спря да изготвя годишния си доклад "Да правиш бизнес" заради нередности в данните за 2018 и 2020 година. Според вътрешно разследване бившият директор на институцията Кристалина Георгиева е оказала натиск над служителите, изготвящи класацията, в полза на Китай.

Асен Йорданов коментира и влиянието на Симеон Дянков за падането на Азербайджан в класацията. "Азербайджан беше разкрит в разследване на "Биволъ", което е свързано и със скандала с Кристалина Георгиева, в което се оказва, че Илхам Алиев лично е отпускал огромни суми на журналисти в Европа, за да промотират неговата държава и да я издигат в световните класации. Там излезе и името на съпруга на Ирина Бокова, който беше представител на България в Европейсата банка за развитие като специалист по хидроинженерство в Азербайджан".

"Кристалина Георгиева е започнала своята кариера през комунизма в България и малко или много има своята генетика с бившия комунистически режим. За Георгиева излезе разследване от швейцарски журналист и има информация, че тя е свързана с бившата държавна сигурност на комунистическия режим. По този начин е била промотирана да работи в западни и в американски университети", допълни Йорданов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!