София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Атанасова: Въпреки компромисите, ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента кабинета "Денков-Габриел"

"Направихме прекалено компромиси"


Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата. Направихме прекалено компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, за да даде шанс на следващ такъв, само и само да има редовно избрано правителство.

Това заяви за БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя посочи, че от партията ѝ не планират да сложат край на правителството с ПП-ДБ след местните избори:

"Доверието между нас тепърва започва да се гради. ГЕРБ-СДС се държи значително по-коректно, защото, когато ние имаме критика, я казваме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в задкулисни договорки. Ако някой трябва да очаква доверие помежду ни, това ще сме ние".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС коментира и поискания от Иван Гешев имунитет на Бойко Борисов:

"Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи. Свързвам обявяването на искане за сваляне на депутатски имунитет с факта, че съдебната реформа е в ход и не може да бъде спряна".