София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Бабата на Габриела Славова: Внучката ми не е убийца, прекалено възпитана е

Съдът остави Славова в ареста

14 дниКрими 40 Катерина Найденова

Внучката ми не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца! Пледирам към всички - мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата.

С тези думи се обърна към съда бабата на Габриела Славова - Тона Трифонова.

Габриела, която е бивш кандидат-депутат от "Продължаваме промяната", заедно с майка си, Красимира Трифонова, е обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев в столичния квартал "Драгалевци" през януари тази година.

"Не съм виждала записите от колата и не им вярвам. Научила съм внучка ми и дъщеря ми да се пазят от лошите хора. Много лъжи се изговориха, много неверни неща. И двете са невинни, не са убивали никого", настоява Тона Трифонова.

Разследващите смятат, че двете жени първо са удушили 44-годишния Пеев в автомобила му, а след това опожарили колата с тялото му. Проверява се дали има и други замесени в укриването на следите от убийството. Смъртоносният инцидент е заради спор за родителски права.

Първоначално Габриела беше под домашен арест с решение на първа инстанция, но Софийският апелативен съд измени мярката ѝ.

В ареста е и Красимира Трифонова, майката на Габриела.

Днес съдът остави в ареста Габриела, въпреки причините, изложени от адвокатите на обвиняемата - здравословното й състояние и факта, че е завършила в чужбина. 

Съдът обаче реши, че искането за промяната на мярката в по-лека е неоснователно. Засега магистратите смятат, че има достатъчно основания да се предполага, че Славова е извършила престъплението. Не е намаляла и опасността да се укрие. Видеотехническа експертиза на охранителните камери е доказала, че в автомобила, където е открито тялото на Пеев, е имало борба и душене. Експертизата обаче не може да установи самоличността на участниците. 

Габриела и Пейо имат две деца. За бащинство на второто - 7-месечно момченце, претендира бившият депутат от ПП Велико Минков. Днес в съда той каза, че се интересува от съдбата на майката на своето дете.

"Вероятно ще иска да бъде под домашен арест. Сигурно ще иска да гледа 7-месечния ни син вкъщи, но това е неприемливо за мен. Може би в залата ще се разбере за психическото ѝ състояние, ще се произнесат специалисти. Очаквам до 7 май най-късно да излезе резултатът от ДНК теста, който да докаже, че аз съм бащата на второто ѝ дете. Адвокатът ми обаче твърди, че процедурата може да се забави. Вече видях детето си, нямам притеснение за него. Просто искам справедливост", заяви Минков.

Бившият депутат е имал интимна връзка с Габриела, но тя приключила, докато жената била бременна. Така за баща на детето се счита убитият Пейо Пеев, тъй като обвинената за убийството му сключила брак с него седмици преди раждането. Пеев е припознат и като баща на по-големия син на Славова. В момента грижата за двете деца са поверени на майката на Пейо Пеев.

В края на януари близки и приятели на убития мъж се събраха пред Съдебната палата в София и поискаха съпругата му да бъде задържана за постоянно.