София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

БАКАЛОВА РАЗКРИ: Не знам дали съм помагала на Божков, но помогнах на Борислава Йовчева

Антикорупционният фонд с ново разследване за решения в Специализирания съд
1 чОбщество 4709

Не знам дали съм помагала на Васил Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Това казва половинката на Веселин Денков Ивайла Бакалова, която проговори за първи път за ареста на Денков пред Антикорупционния фонд.

Борислава Йовчева е някогашната "Мис Бикини" Борислава Йовчева и има фирма с капитал 1,7 млн. евро. Това разкриват документи от испанските регистри от 2018 г. За нея се говори, че живее в Барселона и е имала или има близки отношения с вече бившия премиер Бойко Борисов.

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес първия епизод от новото си разследване “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”, което включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с контакти в съдебната система. 

Веселин Денков е собственик на знакови софийски ресторанти, задържан през септември 2020 г. с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство. Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са “помагачите” с влияние в съдебната система.  

Няколко цитата от реални разговори, проведени през април 2021 година, дават представа за това как точно се говори за корупция и уреждане на решения в съда:

- Вие сте сигурни, че можете да го свършите?
- Да. Детайли и подробности няма да ти кажем. ....
- А вие си говорите лично с...?
- Ние не познаваме никой. Говориме си с Господ. Отиваме в църквата, палим свещичка, молим се. 
- Така, кой с кого говори това теб не те интересува, това си е наша работа. Ти искаш резултат.

....

- Значи, в замяна това, което ние ще свършиме, е да му измениме мярката, нали това се иска, това е задачата.  
- Няма да е 20, няма да е 30, няма да е 40, повече ще са. Просто да знаеш че...
- Сигурно ще е над 100. Разбираш ли ме?
- 100 хиляди – какво - лева?
- Евро.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!