София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бандитите от Ролс-Ройса е трябвало да убият братя Найденови

Бизнесмените са били директно заплашвани от Васил Божков

17:35 ч. 25.01.2020 г.Крими 11033

Двамата тежко въоръжени грузинци с автомати, бомби и боеприпаси, които бяха арестувани при спецакция в София, е трябвало да ликвидират бизнесмените Цветомир и Боян Найденови. Това твърди сайтът Novini.bg.

Двамата наемни убийци бяха задържани след зрелищно преследване с Ролс-Ройс в столицата. При операцията трети грузинец от килърите е успял да избяга от органите на реда и все още се издирва. Проверява се и дали чужденците са участвали и в други престъпления. 

След задържането на двамата грузинци адв. Явор Хайтов е бил в следствието, за да ги представлява и освободи. Той е изключително близък до „Нове холдинг“ и един от най-доверените адвокати до Васил Божков.

Припомняме, че в края на миналата година братята Цветомир и Боян Найденови сигнализираха нееднократно в свои интервюта, че Васил Божков ги е заплашвал директно с думите "ще ви ликвидирам заедно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов". Причина за заканите и заплахите на Божков е отказа на братя Найденови да му прехвърлят компанията си Efbet.