София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Бивш конституционен съдия: Гласуването само с машини е дискриминационно

Ако съдът се произнесе след изборите, може да се стигне до оспорване, посочи той
53 сПолитика 733

Задължителното машинно гласуване е на път да се превърне в ябълка на раздора между политическите сили. От партия ГЕРБ поискаха Конституционният съд да се произнесе дали това не нарушава правата на избирателите.

Бившият конституционен съдия Румен Ненков коментира, че е възможно КС да се произнесе след изборите на 11 юли и това да доведе до спорове и жалби по изборните резултати.

Според него изцяло машинно гласуване е дискриминационно, защото има възрастни хора, които чисто психологически ще искат да гласуват с бюлетина.

"Освен това само в големите секции ще е задължително, което може да е решаващо за резултата. В селата ще се гласува на хартия", посочи експертът пред Би Ти Ви.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!