София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

БНТ пред фалит, но плаща на външни адвокати

Телевизията дала над 2000 лв., за да защити наказанието срещу Ахчиева
пропускане

БНТ пред фалит, но плаща на външни адвокати

Телевизията дала над 2000 лв., за да защити наказанието срещу Ахчиева

11 месецаОбщество 20 Боряна Райчева


След като само преди дни, изпълняващият длъжността директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков, заяви пред Съвета за електронни медии, че БНТ е пред  практически фалит, днес се оказа, че медията плаща пари на външни адвокатски фирми, които да водят делата й.
 
Въпреки, че БНТ има собствен правен отдел с юристи, назначени там на заплата, за да защитават интересите й, стана ясно, че по делото, водено от журналистиката Валя Ахчиева, заради наложеното й наказание "предупреждение за уволнение" защитата е поета от външна адвокатска кантора. Според непотвърдени данни, за това дело те са взели над 2000 лева.
 
Информацията, с която разполагаме, показва още, че въпросната фирма води не само това дело  на БНТ, като договорът с тях е сключен още от юли 2018-та година. Свързахме се с правния отдел на БНТ, за да чуем тяхната версия.
 
Самата Валя Ахиева, която пресрещнахме след поредното заседание  по  дело й срещу БНТ в Софийския районен съд, коментира, че наложеното й наказание е напълно необосновано, тъй като разход за медията на практика не е имало.
 
Всичко това според разследващата журналистка й се случило, тъй като бившият директор на медията Константин Каменаров искал да се разправи с неудобните журналисти и превадения в телевизията.