София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Боил Банов: Когато Законът за киното влезе в сила, хората ще разберат, че е по-добре за бранша

Коментар на министъра на културата
6 сПолитика 278 Златина Петкова

“Когато  Законът за киното влязат в сила, хората ще разберат, че е по-добре за бранша”, коментира пред bTV министърът на културата Боил Банов.

Банов обясни, че всички спорни текстове, появили се по време на обсъждането са били премахнати. Той увери, че реално сега ще има повече пари за българско кино и допълни, че не разбира какво предизвиква недоволството при част от гилдията.

“Аз мисля, че в началото се предложиха много текстове, между които имаше много крайни и недомислени. След това хората работеха заедно. Нещата се изчистиха и сега са балансирани”, разясни  министърът.

Боил Банов заяви още, че след като текстовете са били внесени в Народното събрание, оттам-нататък той е можел само да продължи да ги коментира с гилдията, но нямал правомощия да се меси на законотворците.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!