София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Борисов и евролидерите обсъждат COVID-19 и доставките на ваксини

Първият ден от разговорите ще бъде посветен на преглед на епидемичната обстановка
2 мЕвроком 228

Пандемията от COVID-19, готовността за реакция при заплахи за общественото здраве, сигурността и отбраната и отношенията с южното съседство. Това са темите, които евролидерите, в това число и премиерът Бойко Борисов, ще обсъдят на видеоконферентно заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 25 и 26 февруари.

Първият ден от срещата ще бъде посветен на преглед на епидемичната обстановка, включително разпространението на новите щамове на вируса и справянето с последствията от COVID-19. 

Лидерите ще се съсредоточат по-специално върху процеса на разрешаване, производство и разпространение на ваксините и върху движението на хора. Фокус ще бъде поставен върху доставките на ваксини и въведените от държавите членки мерки с цел ограничаване на разпространението на заразата.

Акцент ще бъде поставен върху изводите от справянето с пандемията и изграждането на капацитет на ЕС за справяне с бъдещи здравни кризи. В тази връзка ще бъдат обсъдени също международното сътрудничество и солидарността с трети страни.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!