Борисов към Медведев: България е входът към Европа

„Черно море трябва да остане море на мира“

6 месецаПолитика 6


Руският премиер Дмитрий Медведев на среща с българския си колега Бойко Борисов в кулоарите на първия Каспийски икономически форум в Туркменистан го покани да обсъдят възможностите, които се отварят пред двете страни от съчетаването на потенциала на Черноморския и Каспийския региони.
„Посещението ви тук в Каспийския регион е доказателство за това, което вие и аз казахме днес, че можете да опитате да комбинирате както черноморското, така и каспийското измерение, особено ако то носи дивиденти за държавите и народите ни. Затова нека поговорим за това и някои други въпроси ", каза руският премиер в началото на срещата с Борисов.
Медведев отбеляза, че от мартното му посещение в България е минало малко време, но той изрази увереност, че срещата им тогава е дала тласък на двустранното сътрудничество.
От своя страна ръководителят на българското правителство изрази мнение, че участието на Медведев в Каспийския икономически форум гарантира успеха на това събитие.
"Този регион има огромни възможности, а България се намира от другата страна на Черно море и е като вход на европейския континент. Обикновено обсъждаме темата за газа, но имайте предвид, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилния транспорт, морският транспорт, това са сектори, които съществуват както в България, така и в Русия, и предполагат огромни възможности ", каза Борисов. Според него „Черно море трябва да остане морето на мира, търговията, туризма, транспортните връзки с участието на фериботи и яхти и газопроводи“.

ОЩЕ ОТ Политика

Промените в хазарта - приети на първо четене

116 народни представители застанаха зад него

44 мПолитика

Радев: Атаките срещу мен и семейството ми придобиват уродливи измерения

„От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България“

56 мПолитика

Премиерът забрани на министрите си да коментират напрежението между Радев и Гешев

Борисов: Не се месим в конфликта между президента и прокуратурата

1 чПолитика

ЕП гласува за раздялата с Великобритания

Официалният развод межди ЕС и Острова е на 31 януари

2 чПолитика

Нетаняху представя на Путин в Москва плана на Тръмп за Близкия изток

Нетаняху пристига на кратко работно посещение в Москва

3 чПолитика

Прокуратурата ще общува само писмено с президентството

Това става ясно от изявление на Главния прокурор

3 чПолитика