София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов на инспекция: След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я имаме (НА ЖИВО)

Предава във Фейсбук
7 мЕвроком 296

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция.

Заедно с министър-преседателя е министърът на енергетиката Теменужка Петкова, като провериха напредъка на проекта "Бургас-Александруполис".

Борисов уточни, че трябва да се мине под язовир Студен кладенец, както и под река Марица, което е изключително трудно.

"На първи януари в България ще влезе азерски газ. След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я имаме", заяви премиерът.

Премиерът уточни, че Балкански поток вече готов и вече се зарива, като се надява и този проект скоро да е към своя край.

"С колегата Мицотакис сме се разбрали като стигнем с тръбите двете граници, да се видим там", заяви още премиерът.

Той подчерта, че е важно да се види как гръцките компании работят на пълни обороти, плащането е ускорено, за да няма и ден забавяне на този важен геостратегически проект, където България има 20 процента, за да може да потече различен от сегашния газ и да има диверсификация.

Премиерът отново припомни, че трябва да се спазват всички мерки, за да няма карантинирани. Собственикът на гръцката компания заяви, че се спазват всички мерки, направени са над 1200 теста и се спазва дистанция и дезинфекция.

"Работим, не спираме и имаме какво да покажем. Затова ги е много яд нашите опоненти. Понеже много не вярват, затова искахме да покажем, че и тук се работи и то усилено", заяви още министър-председателят.