София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Борисов подкрепи "Продължаваме промяната" и поиска оставката на енергийния министър

"Разбира се, че съм готов да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев", подчерта лидерът на ГЕРБ

31 сПолитика 444 Николай Парашкевов

"Аз не искам от "Продължаваме промяната" да подкрепят нашия мандат, но тогава и ние няма да ги подкрепим", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

"Как ще обясним защо разваляме парламента?", пита риторично лидерът на формацията.

"Всеки български гражданин, който иска да гласува на венецуелския Мадуро, има право да го направи", каза той по отношение на решението за връщането на хартиеното гласуване.

Според него е ключов аргумент, че никъде по света не се гласува само с електронни устройства.

"Предлагах вариант, за да започнем да говорим по някакъв начин", каза той за създаването на контактната група Плевнелиев-Паси.

След това е произлязло решението за публични разговори в Народното събрание.

"Разбира се, че съм готов да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев, но само след като бъде подготвена срещата", обяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поиска оставката и на енергийния министър Росен Христов след вчерашните му изказвания, че България е купувала природен газ на завишени цени.

Той поясни, че в конкретната ситуация подкрепя "Продължаваме промяната", защото не е работа на служебния кабинет да коментира дали има нарушения при сделките за синьо гориво, а има компетентни институции, които да го направят.

Според него вътрешният министър също трябва да напусне поста си.