София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борисов взе Ангелов на инспекция на полигон, военните готови да се ваксинират (ВИДЕО)

Премиерът излъчва на живо във Фейсбук
10 мЕвроком 853

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на чисто нов тренировъчен полигон за специалните сили от армията край Пловдив. С него са вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

Гид на премиера и военния министър е ген. Явор Матеев, който е командир на новото формирование „Съвместно командване на специалните операции”.  

Борисов попита колко патрона са необходими за годината, а ген. Матеев заяви, че за специалните сили са нужни 1 млн. патрона. Премиерът се ангажира да бъдат осигурени, за да може нищо да не липсва. Борисов остана доволен и, че ще има нов параклис за военните. 

Ген. Матеев заяви, че искат да дадат пример и всички в специалните сили са готови да се ваксинират. 

Каракачанов направи забележка, че тази година е нямало практики в района на Габрово заради пандемията от коронавирус.

"Той (ген. Явор Матеев) трябваше да ги награждава, но колегите от НСО ги били и той като се разсърди, награбил наградите и си тръгнал. Та му се накарах, та после ги покани всичките на кафе", поде премиерът спомен от предишното състезания.

"Аз съм съгласен с вашата критика, но не беше точно така. Аз стоях там цял ден на първенството за разлика от някой други", отговори военният. Тогава Борисов разказа случка от своята военна служба. "Едно време в казармата, нашия треньор по футбол, като тръгне да пада връщаше играта от начало. Намира виновни и после смени".

А генералът обясни как протича единоборството им с НСО. "Във връзка с това да върна и аз шегата. Правим осмомартенски турнир за целия сектор сигурност за жени и там участваме всички формирования на армията. Миналата година ние бяхме първи. Бихме НСО-то, те обаче си мълчат. А нали знаете, че който бие е домакин на следващия път. И тая година го правим в Пловдив. Но дойде техния нов началник и каза, че ако спечелят, ще го направят в Евксиноград.  И тия моите жени на първия тур водеха с голям резултат, а на втория тур две от тях направиха нули. Нарочно ли го направиха не знам, според мен да, за да идат в Евксиноград. Та да знаете защо ни биха НСО-то".

„Готови сме да се ваксинираме по всяко време. Специалните сили ще се ваксинират, за да дадат пример. Аз лично смятам, че това е начина, за да се справим с тази пандемия“, заяви ген. Матеев.