София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Борисов: За моето его, личната кариера, съм направил толкова много, че не може да ме стигне никой

"Президент можех да стана, като бях на 40 години. Тогава, като главен секретар имах 93% рейтинг"


Президент можех да стана, като бях на 40 години. Тогава, като главен секретар имах 93% рейтинг. Сега единствено искам ГЕРБ да бъде стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната криза. За моето его, личната кариера, съм направил толкова много, че не може да ме стигне никой. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос относно слуховете за това, че ще се кандидатира за президент.

"Отново аз проявих мъдрост и търпение. Намерихме компромис, за да може в сряда да се отхвърли вотът на недоверие", каза още той във връзка с предстоящото гласуване на вота на недоверир. 

"Поканих Асен Василев, той дойде веднага в кабинета ми. Казах му, че необосновано завишените приходи трябва да бъдат махнати. Дългът трябва да бъде с 1 млрд. по-ниско, да е прецизиран. Той уважи исканията ни", отбеляза Борисов.

"Ако отидем на избори, още по-лошо ще бъде", каза още той. 

Снимка: БГНЕС