София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Боршош: Тестовете за ученици не са легитимни, не влизат в никакви статистики

Зам.-кметът по образованието в София с критики към здравното министерство
14 сОбразование 1575 Ивана Иванова

Образователната система няма да се справи. По този начин и с тези заповеди от министерството на образованието ни чака пълен провал. Въпрос на недомислица е това. Надявам се Стойчо Кацаров да разбере как работи образователната система - дете, родител, учител. Ако някое решение не е добро за някой по стълбицата, то не работи. Ние всички влизаме в средата, която искаме, тествани. Те ще влязат в образователната система нетествани. То тогава със сигурност ще има някой заразен. След това започва едно плюнчене на тези деца, които не си стоят мирничко, както в клипа и вероятността да се самозаразят е огромна. Единственият вариант е да се тестват децата вкъщи. Това коментира зам.-кметът по култура и образование на София Мирослав Боршош в ефира на бТВ.

"Така няма да вкараме обратно децата. 50% трябва да са съгласни, ако имаме 60% съгласни, другите 40% къде остават, те са изцяло изхвърлени от образователната система, защото не искат да плюят", каза още Боршош.

"Вчера едва ли не министърът на образованието каза, че родителите са мошеници. Притеснявал се от манипулации. Тези антигенни тестове не са легитимни, защото не влизат никъде", коментира още той и каза, че в сряда не трябва да се допусне децата да се върнат по този начин. 

"Във вторник трябва да се раздадат тестовете на родителите и те да тестват децата вкъши", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!