София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Божков към Гешев: Установихте ли дали спящото лице е Бойко Борисов и кога е заспал?

Коментар в Туитър
12 мЕвроком 27695

Бизнесменът Васил Божков се обърна към главния прокурор Иван Гешев относно разследването за записите и снимките, свързани с премиера Бойко Борисов. Той попита дали прокуратурата е установилали дали спящото лице е Бойко Борисов и кога е заспал? 

Дни след като спецпрокуратурата прекрати проверката за записите на Бойко Борисов, във вторник, 22 декември, Софийската градска прокуратура сложи точка и на друг скандал около премиера – този за снимките от спалнята му, чекмеджето с пачките, кюлчетата и пистолета.

Прокуратурата твърди, че е разследвала обективно, всестранно и пълно, но въпреки това не е успяла да установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински и колко са, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те.

"В експертните заключения се отбелязва, че анализираните файлове не са оригиналните, поради което е невъзможно само въз основа на данните от тях да бъдат направени категорични изводи какво и кога е било заснето. Въпреки проведеното обективно, всестранно и пълно разследване, не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те", казват от Прокуратурата.