София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Божков няма финансови претенции към “Левски”

Това обясни той в социалните мрежи
16 сОбщество 100 Златина Петкова

Бизнесменът Васил Божков, който е бивш собственик  на футболния клуб "Левски" използва социалните мрежи, за да заяви, че няма да предявява претенции към дължимата от клуба сума.

По-рано днес (8 януари) в предаването "Тази сутрин" членът на Надзорния съвет на "сините" Петър Ганев заяви, че клубът дължи на Божков и неговата фирма около 6 млн. лева, както и още около 20 млн. лева за изграждането на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Последната сума беше прехвърлена към фирма, за която се смята, че е свързана с Божков, още през 2019 г. 

В момента Васил Божков е в Дубай, тъй като има повдигнати 19 обвинения от българската прокуратура.

"Факт е, че съм най-големият кредитор на “Левски”. Никога няма да поискам даденото обратно. И винаги ще помагам, с каквото мога", написа Божков в социалните мрежи.

С хазартния бос в арабската страна е и бившият фактически собственик на мажоритарния пакет акции на "сините" Георги Попов. Той първо предостави своята собственост в клуба на премиера Бойко Борисов, но след отказ ценните книжа преминаха в ръцете на голмайстор номер 1 в историята на "Левски" Наско Сираков.

В своята публикация Божков отново свърза тежкото състояние на "сините" с действията на фигури от властта.