София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

БСП иска оставките на Валери Симеонов и Валентин Радев

Нинова призова Борисов да разкрие депутатите наркотрафиканти

16:15 ч. 14.11.2017 г.Политика 16

На поредната пресконференция на БСП, лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

„Във филма на Елена Йончева “Граница” става дума не само за национална сигурност, но и за корупция”, каза Корнелия Нинова. Тя добави още, че свидетелят във филма на Йончева говори за организиран трафик на хора, който е покровителстван от висшите етажи на властта. Поради тази причина БСП поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов.

Корнелия Нинова обеща, че ще намерят начин, чрез всички способи на българското и европейското право, да осигурят защитата на служителя от „Гранична полиция“ от филма като свидетел за обективно разследване и носене на отговорност за онова, което се видя и чу във филма“, заяви лидерът на БСП.

Освен оставките на Радев и Симеонов, БСП поиска и изслушване в Народното събрание на Бойко Борисов, дори и на закрито заседание, в което премиера да посочи поименно и с аргументи кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от затворници.

„На 12-ти ноември премиерът Борисов заяви: "В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик“. Това е ужасяващо. „Хора, които са купували гласове, и то от затворници”- не по-малко ужасяваща констатация“, коментира Нинова.