Начало Новини Предавания На живо

Бунт срещу Борис Джонсън

Премиерът е притиснат

10:56 ч. 09.10.2019 г.Политика 8

Петима министри от кабинета и "много голям брой" депутати от консерваторите заявиха, че са готови да се откажат от Brexit без сделка.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е изправен пред нов бунт от кабинета си заради опасенията за безрезултатен Brexit , като група министри от кабинета са готови да подадат оставка, съобщи вестник „Таймс“.

Културният секретар Ники Морган, британският министър за Северна Ирландия Джулиан Смит, министърът на правосъдието Робърт Бъкланд, министърът на здравеопазването Мат Ханкок и генералният прокурор Джефри Кокс са в "списък за наблюдение на оставките", според "Таймс".

Неназован министър на кабинета, цитиран от вестника, заяви, че "много голям брой" членове на консерваторите в парламента също ще напуснат, ако се стигне до безрезултатен Brexit.

министрите са предупредили Джонсън на заседание на кабинета за сериозния риск от завръщането на прякото управление в Северна Ирландия и изразиха опасения относно Доминик Къмингс, най-старшият съветник на Джонсън.