София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

"ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ГЕШЕВ": Протестиращите му подариха торта с 50 свещички за хемороиди

Днес главният прокурор навършва 50 години
6 мОбщество 3175 Мирослав Митков

Протестите в столицата продължват вече над 5 месеца. Днес недоволните се събраха пред Съдебната палата в София, за да отбележат 50-ия рожден ден на главния прокурор Иван Гешев, чиято оствка те искат, както и на премира Бойко Борисов, който днес от авторитетно френско издание беше описан като "каубоя на Европа".

Протестиращите обаче се оказаха "нежелани гости", тъй като рожденика го нямаше и никой не ги посрещна, въпреки че те носеха подаръци - торта с 50 свещички за хемороиди, лубрикант, вазелин, както и хапчета за лечение на хемороиди. На обвинител номер едно му беше подарено и малко гумено прасенце, което по думите на недоволните, това било неговият шеф - депутатът от ДПС Делян Пеевски.

"Има и свещичка във формата на мъжки полов огран, тя е за говорителката му Сийка Милева, да духа и тя", споделиха недоволните.

Протестът премина през ключови софийски улици. По традиция в петък имаше и акция пред БНТ, където гост в предването "Панорама" беше вицепремирът Томислав Дончев. Орлов мост също беше блокиран.