София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Борис Богов: Очакваме рязък спад на смъртността заради мерките

Директорът на Александровска болница сподели, че прогнозата му е за период от две седмици
43 сОбщество 307 Боян Марков

"Очакваме рязък спад на заболеваемостта и смъртността след около две седмици вследствие на по-строгите мерки." Това заяви пред БТВ директорът на Александровска болница д-р Борис Богов.

"Това са анализи, които се правят на базата на критерии, които следваме от развити европейски страни. Отпускането на мерките след 21 декември обаче ще бъде плавно. Отново ще призоваваме за дистанция и носене на маски.", допълни още той.

Богов е на мнение, че училищата, детските градини и моловете са огнищата на инфекциите.

"Единици са медиците, което са се заразили в работната среда. Основно това се случва навънПовече от 85 медици от Александровска болница са заразени с коронавирус. Очаква се да приключи карантинният им период и те да се върнат на работа.", сподели още д-р Богов.

Директорът бе категоричен, че най-засегната група остават хората над 60-годишна възраст и тези със съпътстващи заболявания. По отношение на ситуацията в Александровска болница той обясни, че тя е сложна и динамична.

"За момента обаче лекарите там се справят, включват се и много доброволци. Все още апелираме към повече доброволци.", завърши д-р Борис Богов.