София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Д-р Николова: Регламент за проследяването на болните от коронавирус няма

Специалистът коментира ситуацията в здравната система
16 сЕвроком 185

Уважаеми пациенти, не предписвайте сами на себе си терапия. Не вярвайте на всичко, което четете в интернет. В крайна сметка, ние не сме обучени по интернет и не сме взели диплома по интернет. Ние сме учили 12-18 години, за да знаем как да комбинираме различните медикаменти, че дори и страничните ефекти да превърнем в ефектс”. Това заяви д-р Гергана Николова, която е общопрактикуващ лекар, член на УС на Българския лекарски съюз в ефира на Нова телевизия.

"Взимат се и тежки комбинации с медикаменти, които не се препоръчват за леките, а дори и за тежките случаи на коронавирус. Така може да си направите проблем със стомашно-чревния тракт, да навредите сърцето или да натоварите бъбреците си", каза още тя.

Доктор Николова коментира, че регламент за проследяването на болните от коронавирус няма. "Електронните направления, които ще издаваме ще са лимитирани. Все още не са готови въпросните направления. Питам се аз на кого ще откажа направление и на кого да назнача рентген, пълна кръвна картина", коментира д-р Николова.