София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Д-р Симидчиев: Защитните нива срещу COVID-19 се проявяват още преди втората доза ваксина

Според него в момента у нас се извършва масова ваксинация
2 мЕвроком 400

Организмът започва да проявява защитни нива срещу COVID-19 още преди втората ваксинация с „Пфайзер“. Това каза пулмологът д-р Александър Симидчиев пред Радио Фокус. Според него, ако всичко се планира правилно до април ще може да се постигне максимално покритие на хората, които ще участват в избирателния процес. Д-р Симидчиев допълни още, че на практика масовата ваксинация вече е започнала.

„Независимо, че тя е селектирана, като по-рискови групи - тя е вид масова ваксинация, защото поголовно тези, които са включени в съответните групи, които са част от населението на България започват да се ваксинират“, каза още той.

Той добави, че не само наличието на ваксини е важно, но и желанието на хората да си ги поставят. Д-р Симидчиев подчерта, че още от самото начало на пандемията в България хората са разделени на няколко различни групи с различно отношение към случващото се, което възпрепятства смисленото активиране на наложените мерки и ваксинация.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!