София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Даниела Бобева: Много българи не искат да се ваксинират, а за желаещите - ваксини няма (ВИДЕО)

Коментар в "ЕвроДикоФ"
2 мЕвроком 2305

ЕК и други страни правят икономическите си прогнози именно на база ваксинираните. Ние имаме проблем. Миналата година два от най-важните двигатели на икономическия ни растеж изключиха – едното са чуждестранните инвестиции и износът. Това коментира в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком финансистът и бивш вицепремиер Даниела Бобева. Тя обясни, че от една страна голяма част от гражданите на България не искат да се ваксинират, но от друга страна няма ваксини за тези, които искат да се ваксинират.

„Защо са доставили достатъчно на Литва, а не са доставили достатъчно на нас?“, попита тя.

Бобева цитира проучване на Евробарометър, което посочва, че 17% от гражданите на ЕС не искат да бъдат ваксинирани, а в България тези стойности са 34 на сто.

„76% считат, че недостатъчно са информирани за самите ваксини и, че правителствата не правят достатъчно за информираността“, посочи тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!