София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Даниела Бобева: Най-рано ще получим пари от Брюксел през декември

Финансистът с оценка на българския план за развитие
1 чОбщество 264 Златина Петкова

“Аз съм скептична не само по отношение на българският план за развитие, който е доникъде, но изобщо за евпопейсикят такъв”, заяви в предавенто “ЕвроДикоф” бившият вицепремиер и финансист Даниела Бобева. 

Бобева обясни, че за да получим мечтаните пари от Брюксел се следва тежка процедура, която ще продължи месеци. За да бъде тя финализирана успешно, е нужно Европейският парламент единодушно да одобри всички планове на 27-те държави в Общността. По думите й, докато това не се случи, то пари няма да има за никого.

“След това, след два месеца ще получат всички държави-членки по около 13% от предвидените общи суми. След това ще име още една година, за да могат държавите-членки да подготвят доказателства за новите траншове по тази схема. Тези пари ще се харчат пет години”, обясни още Бобева.

Финансистът беше категорична, че ние ще закъснеем с нашия план, но уточни, че не това е големият проблем. По-голямо притеснение у нея будело какво е съдържанието на плана и за какво и как се харчат тези пари.

Според Бобева най-рано през месец декември можем да очакваме постъпване на средства от Брюксел.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!