София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ДЕЛОТО "ЦВЕТКОВ": Синът на Лъчезар Иванов от ГЕРБ избягал от катастрофата от страх

Приятел му помогнал да избяга
16 мКрими 2041 Мария Иванова

Георги Иванов е избягал от катастрофата с Милен Цветков, защото го е било страх от реакцията на баща му - дългогодишният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Това стана ясно на поредното заседание на градския съд за смъртта на журналиста.

На днешното заседание в Софийския градски съд за смъртта на Милен Цветков разпитваха свидетели, които са били на мястото в злополучния ден. Пред магистрати бе разпитван и приятел на Георги Иванов, който му помогнал да избяга от катастрофата навръх Великден миналата година.

Пред магистрати той разказа, че двамата са се чули по телефона и е трябвало да се видят, но Георги му обяснил, че е станало нещо и ако може да го вземе без да дава подробности. Двамата се разбрали да се чакат в посока Зоологическата градина на километър от катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, докато чака на червен сфетофар. Приятелят му взел такси и отишъл на уговореното място. Двамата се заговорили и Георги Иванов му разказал, че участвал в катастрофа с Кристиан Николов и с още едно момиче.

Георги Иванов бил в шок и много стресиран след катастрофата, обясни приятелят му в съда. И добави, че го е взел с таксито след инцидента и го оставил близо до НДК, където Георги бил отседнал в двустаен апартамент на булевард "Витоша".
Двамата се познавали от Италия, където са били студенти. 
Заседанието продължава с разпити на свидетели.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!