София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Десислава Атанасова: Богопомазаните могат да работят без "зелен сертификат"

"Да вземем решение, което ще важи за всички", призова тя
13 сПолитика 367 Николай Парашкевов

"Вчера председателският съвет отхвърли предложението на ГЕРБ-СДС за зеления сертификат, който да се изисква на територията на Народното събрание. Тези, които не искат да спазват законите очевидно се намират в тази пленарна зала", това заяви Десислава Атанасова в началото на заседанието на Народното събрание.

"За вас очевидно не само двойния стандарт е норма, но и показвате, че не уважавате българските лекари, всички загубили свои близки и роднини. Живота на вашите колеги, администрацията и журналистите нямат никакво значение", заяви тя.

"Богопомазаните могат да влизат без зелен сертификат и антигенен тест. Всички останали работещи българи трябваше да се редят за тестове, за да могат да посещават работните си места", допълни Атанасова.

"А преди няколко дни заявихте, че думата народен представител ще има нов смисъл. Явно за тях съществуват определени правила, а за всички останали българи - са други", заяви иронично тя.

"В рамките на 45-ото, 46-тото и 47-ото Народно събрание важи заповед на здравния министър. Многократно сме взимали решение за дистанционно участие на народни представители в неговата работа. В този смисъл, в дневния ред за програмата на работата на Народното събрание за тази седмица, съществува точка от дневния ред за колеги, които ще бъдат карантирани с КОВИД-19".

"Предлагам Народното събрание да вземе решение по отношение на двойните стандарти и прилагането на здравните заповеди. По отношение на факта, че днес има над 100 загинали граждани, да вземем решение, което ще важи за всички или ще считам, че поведението ни няма да бъде мерило за думата народен представител", добави тя.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!