София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Десислава Атанасова: Дали и кога ще работим - зависи от волята на парламентарните групи

"Настояваме да има достатъчно време, за да може и парламентарните групи да имат позиция"
2 мПолитика 1045 Мирослав Митков

Дали и кога ще работим - зависи от волята на парламентарните групи. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в парламента. Тя припомни, че миналата седмица, когато се прие времето за внасяне на предложения между първо и второ четене на Изборния кодекс да бъде три дни, от ГЕРБ - СДС са реагирали остро.

"Дори искахме прегласуване на това предложение, защото считаме, че това е изключително кратък срок. Получихме доклад, който е с взаимноизключващи се предложения. Настояваме да има достатъчно време, за да може и парламентарните групи да имат позиция по текстовете и тази позиция всяка от парламентарните групи да защитава, когато и да е следващото заседание на Народното събрание. При всички положения трябва да направим опит утре парламентът да заседава. Дали и колко ще работим - това зависи от волята на парламентарните групи", заяви още Десислава Атанасова.

Тя заяви, че ГЕРБ - СДС считат, че решенията, които взема Народното събрание, на първо място не трябва да затрудняват българските граждани. "Чак след това да се мисли за политиците“, допълни тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!