София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Димитров: Имам цял вагон с документи, доказващи бездействието на властите в Бургас и Варна за водата

Позиция на министъра
2 мЕвроком 383

Има цял вагон с документи, доказващи бездействието на властите в Бургас и Варна за водата. Това се посочва в позиция на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Повод за становището е по-рано проведена пресконференция на областния управител на Варна Стоян Пасев, директора на ВиК Варна Валентин Вълканов и Ганчо Тенев, директор на ВиК Бургас.

"От едната страна стоят думите на хора, които искат да прикрият това, че цяла година нищо не са направили, за да подпомогнат питейно-битовото водоснабдяване на Бургас и Варна. От другата страна има един цял вагон с документи, графици, становища, предложения, препоръки, решения на Министерски съвет и десетки изказвания на трите лицата по медиите през годината по тази тема, която днес от техните думи разбрах, че никога не са знаели за нея", посочва Димитров.

"За мен въпросът с водоснабдяването на Варна и Бургас продължава да стои със същата сила, независимо от това лицата, с които се налага да работя, колко услужлива памет имат, дали лъжат добре или зле, публично или лично", категоричен бе министърът.