София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Доколко работят ваксинационните центрове и електронният регистър?

Граждани се оплакват от хаос в системата
33 мОбщество 160 Златина Петкова

Работят ли както трябва ваксинационните центрове и електронният регистър? Въпросът е провокиран от зрители на „Евроком“, които съобщават за хаос в системата.

Според получени сигнали, желаещи да си поставят ваксина на територията на София в пунктовете за това, при предварително запазени в регистъра часове, не могат да го направят. Причината – запазеният час, който е потвърден, е след 18:00 часа.

Лицето, което се обърна към нас разказва, че отивайки в болница „Свети Иван Рилски“, за да си постави доза от „АстраЗенека“, вижда фургоните заключени. На тях няма бележка, а охраната обяснява, че ваксинацията е приключила още след 15:00 часа. Единствените, които не знаят, са желаещите да се имунизират.

Друг зрител на „Евроком“ споделя, че решава да отмени свой запазен час за поставяне на ваксина. Причината е, че взема решение да се възползва от „зелените коридори“ и отива два дни по-рано директно на място. Отмяната на предишния час прави чрез онлайн системата. Въпреки това обаче, от болницата не получават информация за отказа му и в деня на запазения час, му звънят с въпроса дали смята да отиде да се имунизира.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!