София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Дончев: От три години се занимаваме кой е статукво и кой е промяна, а не със сериозни теми

Според него българските политици се държат като хора, които искат да се самонараняват

2 месецаПолитика 20

От три години се занимаваме кой е статукво и кой е промяна, а не се захващаме със сериозните теми, сред които са образованието, икономическото развитие и др. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той коментира пред бТВ дневния ред на обществото и на властта и защо хората и политиците се разминават.

„Колко често говорим за теми като образование и икономическо развитие. Ние сведохме разговора за икономическото развитие до разговор за преразпределение. Не знам някоя държава да е станала богата за сметка на икономическото преразпределение“, заяви Дончев.

Според него българските политици се държат като хора, които искат да се самонараняват.

Дончев заяви, че това е първият парламент от три години, в който има някакво желание да се свърши нещо. Той смята, че в политиката трябва да има критики и различни гледни точки, но по важните теми не е необходимо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране.

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира промените в конституцията и съдебната реформа. „Промените в съдебната система са желани от обществото, защото има тежък дефицит на справедливост, ние дължим тази справедливост на обществото“, каза той.

По отношение на темата за националния празник и неговата промяна от 3 март на 24 май, Дончев заяви, че този въпрос разделя обществото. „Никога не сме изправяли българина пред избор, кое цени повече – свободата или азбуката си. И двете неща са скъпи на българите, както и за мен темата не беше поставена добре пред обществото и предизвика разделение“, заяви той.

Снимка: БГНЕС