София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Донев: Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване

"Да се погрижим за счетоводните записи на държавата"

13 сПолитика 507

Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване.

Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на редовното заседание на правителството.

"Работата по проектите за националния бюджет за тази година, както и за бюджетите на НЗОК и ДОО, се оказа в халдилника. Това наложи служебното правителство да предложи на парламента следващ вариант за решение, който да даде възможност в малкото време, което остава, да се гарантира функционирането на обществените системи. Вчера Министерски съвет подготви и внесе в Народното събрание предложение за продължаване на действието на удължителния закон с още 3 месеца", посочи Донев.

"С продължението на продължението на закона на бюджета ще се осигурят плащанията на държавата към хората до приемането на Бюджет 2023. Финсасовата сметка на България не може повече да стои в изчакване. Служебното правителство настоява за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-ото Народно събрание. Да се погрижим за счетоводните записи на държавата", отправи призив Гълъб Донев.