София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Дърева: Конгресът на БСП беше на 22 януари, за да не отиде Нинова да поздрави Радев (ВИДЕО)

Коментар на журналиста в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
12 мПолитика 1016 Ивана Иванова

На 4 февруари преди 25 години БСП върна властта, за да спаси държавата и себе си. Сега на този конгрес Нинова пожертва БСП заради собствената си власт. Виждаме една деградация, което е очевиден факт. Аз не мога да си го измисля. На 22 януари се знае, че президентът стъпва в длъжност. Излиза Кристиан Вигенин в някоя медия и казва, че не са се сетили. Целта е ясна - да не се отиде, да не бъде поздравен президентът. Просто да я няма нея и нейните приближени. 25 години тези хора не запомниха кога встъпва в длъжност президент. Това коментира журналистът Велислава Дърева в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Това е продължение на политиката, провеждана лично от Корнелия Нинова. Политика, която отне много гласове на БСП, защото изначално Нинова и нейните приближени не заявиха ясна позиция на БСП за подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, но за тяхно удоволствие, може би, беше избран Радев за втори мандат", допълни Дърева.

"Радев никога не е имал какъвто и да е било проблем по отношение на БСП. Очевидно това отношение идва от личността на Нинова. Не мога да доловя всички душевни движения, но в края на 2020г. започна процесът на дистанцията, което беше груба грешка, защото в крайна сметка членовете и симпатизантите на БСП не се съобразиха с поведението на Нинова и гласуваха за Румен Радев и Илияна Йотова", коментира журналистът.

"Не за първи път Нинова свиква цял конгрес само заради нейната оставка. Най-напред каза, че си подава оставката, но отиде на конгреса и каза, че никаква оставка няма да даде. Сега каза, че си дава оставката и поема цялата отговорност, а после задкулисно се събират някакви подписи, които никой не видя. Беше казано, че 500 делегати на конгреса са се подписали срещу нейната оставка, а никой не видя тази подписка и кои са тези 500 делегати", каза още Дърева. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!