София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Двама от бившите гардове на Доган уволнени от НСО

Общо шестима са наказаните дисциплинарно служители
пропускане

Двама от бившите гардове на Доган уволнени от НСО

Общо шестима са наказаните дисциплинарно служители

40 мОбщество 1561 Иван Гергов


Малко повече от месец след "десанта" на лидера на "Да, България" край "летния сарай" на Ахмед Доган в парка "Росенец" се стигна до ефективни наказания на гардовете от Националната служба за охрана, участвали в инцидента.

Шестима служители НСО са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения. Служебната проверка на действията на служителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли 2020 г. и бе извършена и приключена в разпоредения едномесечен срок. Това пишат в свое съобщение от пресотдела на службата.

С най-тежкото наказание "уволнение" за допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на Службата, са наказани двамата най-дейни при инцидента служители на НСО.

Двама служители на ръководни длъжности са наказани с  дисциплинарно наказание „предупреждение за понижаване в звание“ .

Двама служители на по-ниски длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „мъмрене“ за нарушение на изискванията на чл. 28 от Закона за НСО.

Припомняме, че след акцията на Иванов бе организирано "масово плажуване" на затвортения плаж. Скандалът се разрастна, като доведе до това депутатът от ДПС Делян Пеевски и почетният председател на партията Ахмед Доган да се откажат от предоставената им от държавата охрана. С поста си се раздели и началникът на НСО ген. Красимир Станчев.