София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Две рускоговорящи жени са арестувани по време на размириците в Капитолия

Руското посолство наблюдава ситуацията във Вашингтон
12 сОбщество 228 Боряна Райчева

Полицията във Вашингтон потвърди за руското издание „РИА Новости” за ареста на 54-годишна жена на име Евгения Малимон, която според съобщения в медиите е поискала преводач от руски език, след като е била задържана заради безредиците в Капитолия.

Първоначално вестник Buzzfeed пише за задържането на Малимон. Според РИА Новости жената е в списъка на задържаните, но не се уточнява дали говори руски.

Според портала OregonLive.com по време на бунтовете е задържана и 28-годишната Кристина Малимон, която е лидер на движението Младите републиканци от Орегон.

Според докладите на полицията за арестите, цитирани от портала, и двете жени са били задържани за нарушаване на комендантски час и незаконно нахлуване. Според ОПБ им е забранено да влизат във Вашингтон.

ABC уточнява, че майката и дъщерята "са се опитали да влязат в сградата на Капитолия", въпреки поне три предупреждения от полицията.

Руското посолство наблюдава ситуацията във Вашингтон и вече е поискало от Държавния департамент на САЩ информация за присъствие на руснаци сред задържаните, но „досега не са установени подобни факти“.