София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Дядото на загиналото дете в Мездра: Фалшивите версии ни вбесяват

Тома Томов обясни щурма в Мездра
21 сИнциденти 790 Боян Марков

"Майката на детето, за което всички версии сочат, че е извършило престъпление, се разхожда на свобода из града. Хората в Мездра знаят, че тя е на свобода и това ги предизвиква". Това заяви в интервю пред Нова телевизия дядото на загиналото при нещастен инцидент 8-годишно момче в Мездра - Тома Томов.

"За майката на другото детето имам сериозни съмнение, че има участие във втората част на престъплението – в изнасянето на трупа на внука ми. То бе високо и тежичко – около 40 килограма", сподели още Томов, който е бивш политик и лидер на "Евророма".

"Това престъпление има две страни – убийството на детето е по-леката част, детето не може с умисъл да убие приятелчето си. Ако нещата бяха останали така и се бяха обадили в полицията, ние щяхме да наемем адвокат и да се съдим, но втората уродливата част е, че детето влачено и изхвърлено без дрехи на дъжда в локвата", изрази своето възмущение Тома Томов.

"Предполага се, че престъплението е извършено от едно наказателно неотговорно дете.  Ние не можем да го разследваме, освен да снемем обяснения пред психолог. Не можем да го обесим и да го вкараме в затвора. То обаче е основен източник на информация. Не е нужно човек да е прокурор, за да разбере, дали на детето може да му се влияе и внушава. Изразих тази претенция пред органите, жената обаче продължава да се движи свободно", категоричен бе Томов.

"Хората разбраха, че жената се движи спокойно по улиците. Допълнително се получи напрежение, когато моите хора видяха колите на бракониера", обясни още бившият политик.

"Пиратката бе версия, която внесе елемент на заблуда за полицаите и така даде възможност на бащата, който е изключителен бракониер, да се измъкне за кратко. Това дете е разнасяло оръжието из къщата и го е показвало на другите деца – този сигнал съм го подал на полицаите", сподели още дядото на детето.

"В Мездра няма напрежение, има една огромна съпричастност с трагедията на това семейство. В крайна сметка и обществото трябва да знае истината", категоричен бе кметът на Мездра Иван Аспарухов. 

"Не можем да бъдем управлявани от слухове. Има институции, които трябва да си свършат работата", заяви още градоначалникът.