София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Екстрадацията на турския гражданин Абдуллах е отказана през март

Захариева: От 28 юни не е постъпвала молба за предаване на граждани в Турция
5 годиниПравосъдие 25 Боряна Райчева

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева отрече да има внесена молба за екстрадация на турски гражданин от 28 юни до момента. По нейни думи от началото на годината от Турция са отправени четири такива искания, по които съдът у нас се е произнесъл окончателно. Едно от имената, пожелани обратно в южната ни съседка, съвпада със споменатото от външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу. Припомняме, че той се закани да изпрати делегация в България, която да задейства екстрадацията на гражданин на име Абдулла, за който има подозрения, че е обвързан с организацията на Фетуллах Гюлен.
Захариева допълни, че екстрадацията на гражданин на име Абдуллах, е пожелана още през март, но Апелативните магистрати са дали отказ на молбата.
Правосъдният министър обясни, че процедурата минава през Интерпол и постъпва в ресорното ведомство или МВР. Именно на министерството на правосъдието е отговорността по прегледа на документите за исканата екстрадация, които да бъдат пратени в прокуратурата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!