София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Емануил Йорданов: Не виждам доказателства за задържането на служителите от ГДБОП

Коментар на адвоката на шефа на отдела за наркотици в ГДБОП
2 сОбщество 3845

“Не виждам никаква причина, която да налага задържането на служителите от ГДБОП, за които се твърди, че са осигурявали чадър над наркотрафика у нас”, коментира пред bTV адвокатът на задържания шеф на отдела за наркотици в структурата Емануил Йорданов.

Адвокат Йорданов обясни, че клиентът му е обвинен конкретно в това, че е участвал в организирана престъпна група, която си е поставила за цел да получава подкупи. В същото време обаче, защитникът разясни, че срещу него няма обвинение за получаване на подкуп дори в размер на два лева.

“Какво е правил Кирил Ванков през тези три години във въпросната организирана престъпна група, след като не е вземал подкупи, на мен не ми е ясно”, посочи юристът и допълни, че Ванков не е осигурявал никакъв чадър за подобна дейност.

“Прокуратурата е събрала няколко души, които са били разработвани от двамата полицаи. Благодарение на тази разработка въпросните свидетели са подсъдими по друго дело на Специализирания наказателен съд и очевидно сега са намерили някакъв начин да отмъстят на хората, които са им осигурили носенето на наказателна отговорност”, изтъкна още Йорданов.
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!